1. Home
  2. Archief
  3. Werkplezier kent ook zijn problemen

Werkplezier kent ook zijn problemen

Het is een utopie om te denken dat werkplezier alleen maar plezierige kanten heeft. Sterker nog, werkplezier ontstaat juist door de problemen die je op je weg tegenkomt aan te pakken. Het gaat dus over zelfvertrouwen en in actie durven komen.

Heb jij recentelijk nog met veel passie en enthousiasme verteld over je vak? Ik vind het keer op keer mooi om te horen dat iemand oprecht gepassioneerd is en trots vertelt over zijn of haar vak. Uiteraard draagt ook jouw welzijn bij aan het plezier tijdens het werk. Als de organisatie goed zorgt voor zijn medewerkers en zij weer voor elkaar dan ontstaat er loyaliteit. Denk aan prettig werkklimaat en niet te onderschatten goede koffie of heerlijke thee en soms zelfs met een koekje.

Werkplezier krijg je ook door voldoende uitdagingen. Iedereen wil graag uitgedaagd worden. Daar hoort vallen en opstaan bij. Het plezier in je werk heeft alles te maken met een veilige omgeving waar je kunt zijn wie je bent zonder dat je veroordeeld wordt. Waardering en onderling vertrouwen zijn de basis ingrediënten voor ieders werkplezier. Doe onze test en zie waar jij staat met je energie en lees vooral ook onze tips over hoe je jezelf weer kunt opladen.

Maurice van Bokhoven

Lees onze volledige nieuwsbrief van februari over Werkplezier

Pin It on Pinterest

Share This