Duurzaam Inzetbaarheidstraject
 1. Home
 2. Werkgevers
 3. Duurzaam Inzetbaarheidstraject

Ontwikkeling in eigen hand

Om succesvol de volgende stap in hun loopbaan te kunnen zetten, is beheersing van de eigen vakdiscipline vaak niet meer voldoende. Soms past daarom het jasje niet meer, uw medewerker is toe aan iets anders, misschien elders. Het Onderwijs Domein ondersteunt medewerkers in de veranderingsfase op weg naar het verkrijgen van (meer) zelfvertrouwen met betrekking tot hun loopbaan en het verkrijgen van nieuw perspectief. Dit doen wij – onder voorwaarden – met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en behoud van het opgebouwde ABP-pensioen.

Wij ondersteunen medewerkers bij herbezinning, bij het ontdekken waar hun dromen en ambities liggen en bij het maken van keuzes en bij het realiseren van de gemaakte keuzes om uiteindelijk tot de juiste beslissingen te komen.

Regie over de eigen loopbaan

Het Onderwijs Domein biedt de medewerker de mogelijkheid om de regie over de loopbaan en toekomst in eigen hand te nemen. Dit doen wij door het Duurzaam Inzetbaarheidstraject (DIT) onder begeleiding van een ervaren adviseur aan te bieden en medewerkers te koppelen aan een ervaren loopbaancoach of de manager. Hierbij wordt gestreefd naar een scherp inzicht in de intrinsieke waarden, de impact van keuzes op de omgeving en hoe daarin zo effectief mogelijk te handelen.

Intensieve begeleiding

Het tempo van veranderingen in de onderwijssector en daarbuiten is zo hoog dat professionaliteit betekent: ervoor zorgen dat je blijft leren. Dat is precies wat wij met het DIT en de persoonlijke begeleiding van de loopbaancoach bij Het Onderwijs Domein beogen. De ondersteuning en begeleiding van Het Onderwijs Domein vindt niet alleen plaats bij het verwerven van een nieuwe functie of opdracht maar gedurende de hele carrière. Dit houdt in dat wij de medewerker gedurende de gehele verdere loopbaan scherp blijven houden op verbetering en verdieping, om zo het beste uit hun talenten en kwaliteiten te halen.

Zo kunnen zij weer met plezier en energie naar het werk.

Meer weten of interesse?

U kunt ons bellen op 030 208 1002 of ons contactformulier invullen.

  HET TRAJECT

  Intakegesprek 

  Dit is een inventarisatie van de behoeftes en de toekomstige gewenste situatie van de medewerker onder leiding van een professional. 

  KernTalenten-assessment (KTA)

  Een gecertificeerd KernTalenten-analist begeleidt uw medewerker. Het KTA geeft inzicht in competenties, potentieel en motivatie. 

  Diepte-interview

  Samen met een arbeidspsycholoog gaat de medewerker dieper in op de drijfveren, waarden en motieven. Ook krijgen zij inzicht in de mate waarin de KernTalenten zijn ontwikkeld tot competenties. 

  E-portfolio

  Alle resultaten worden verzameld in een e-portfolio in onze door onszelf ontwikkelde arbeidsmarktverkenner. Via dit systeem kan uw medewerker zichzelf presenteren bij (toekomstige) werkgevers. Medewerkers zijn en blijven zelf eigenaar en beheerder van het e-portfolio.

  HET RESULTAAT

  • Uw medewerker heeft stilgestaan bij zijn of haar talenten, wensen, vitaliteit, veerkracht en specifieke ontwikkelbehoefte
  • Uw medewerker is in beweging gekomen om zichzelf te versterken waar nodig
  • Uw medewerker kan zichzelf krachtig en authentiek presenteren

  Meer informatie?

  9 + 12 =

  Contractovername

  Pin It on Pinterest

  Share This