Hoe ziet het DIT eruit?

Aan de slag met Duurzame inzetbaarheid

Samen met Shared Ambition heeft Het Publieke Domein het Duurzaam Inzetbaarheidstraject (DIT) ontwikkeld.

Zodra je in dienst bent bij Het Onderwijs Domein doorloop je het drie weken durende traject, waarbij je onder eigen regie en met behulp van deskundigen aan de slag gaat met je eigen duurzame inzetbaarheid. Onderwerpen binnen dit traject zijn: vitaliteit, talenten, vaardigheden, competenties en ontwikkelbaarheid hierop.

Gebaseerd op de positieve psychologie

Het DIT is gebaseerd op de positieve psychologie. Het legt de nadruk op mogelijkheden in plaats van op onmogelijkheden en op het motiveren van jezelf om juist je sterke kanten (talenten, vaardigheden, eigenschappen, competenties) te gebruiken, je energie te vergroten en jezelf te ontwikkelen.

Analyse voor het leven

Met behulp van het KernTalentenassessment (KTA), dat wordt uitgevoerd door een gecertificeerd KernTalentenanalist, ontdek je wie jij bent, wat jouw potentieel is en wat jou intrinsiek motiveert. De uitkomst van deze analyse is voor het leven. Je gaat aan de slag met meerdere wetenschappelijke onderbouwde vragenlijsten op het gebied van talenten, competenties en drijfveren. De uitkomsten hiervan bespreek en analyseer je op kruisverbanden met de KTA.

ePortfolio

Alle stappen van het DIT zijn terug te vinden in je eigen ePortfolio. Deze helpt je bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Je kunt op ieder moment en op elk gewenst apparaat (mobiele telefoon, laptop, PC) aan je eigen inzetbaarheid en ontwikkeling werken.

De ePortfolio blijft jouw eigendom en het Duurzaam Inzetbaarheidsdossier dat je in het DIT hebt opgebouwd, kun je gedurende je gehele verdere loopbaan gebruiken voor verdere ontwikkeling en professionalisering. Met jouw goedkeuren wordt het DIT dossier binnen jouw dienstverband bij Het Onderwijs Domein gebruikt door het te koppelen aan de aanwezige HR cyclus en als input te gebruiken voor verdere loopbaangesprekken. Dit alles onder jouw regie. Je kunt vanuit het ePortfolio zelfs eenvoudig een presentatie/CV/Pitch maken welke precies de onderdelen bevat die voor het gekozen doel/gesprek het meest geschikt zijn.

Arbeidsmarktverkenner

Op basis van jouw profiel kan een unieke koppeling gemaakt worden met alle actuele openstaande vacatures in Nederland via de arbeidsmarktverkenner. Je krijgt dan op basis van jouw talenten, sterke competenties en drijfveren precies de vacatures in beeld welke bij jouw kracht en wensen aansluiten.

Meer weten over dit traject?

Je kunt ons bellen op 030 208 1002 of ons contactformulier invullen.

HET RESULTAAT

  • De regie ligt weer bij jou
  • Je hebt stilgestaan bij je talenten, competenties, wensen, vitaliteit, en specifieke ontwikkelbehoefte
  • Je hebt geleerd hoe je jezelf zowel intern als extern krachtig en authentiek en vanuit je unieke kracht kunt presenteren
  • Je kunt zelf de maximale regie over je gehele loopbaan in handen nemen

Pin It on Pinterest

Share This