1. Home
  2. Actueel
  3. Artikel
  4. Ga jij met plezier naar je werk, of toch niet? (TEST)

Ga jij met plezier naar je werk, of toch niet? (TEST)

Het is 06:30u en je wekker schreeuwt je wakker. Je springt uit bed, snelt naar de keuken voor je eerste kop koffie en plaatst broodjes in het broodrooster en ondertussen heb je gedoucht, ben je aangekleed en sta je stipt om 07:00u klaar om met je van te voren ingepakte tas de deur uit te snellen, vol frisse energie naar je werk! Of moet jij jezelf het bed uit sleuren om überhaupt op te willen staan om te beginnen aan een nieuwe dag?

Ga jij vol met energie en plezier naar je werk? Dan is de kans groot dat je je talent inzet om jezelf te ontwikkelen. Welke factoren spelen eigenlijk een rol bij het al dan niet met plezier naar je werk gaan? De belangrijkste noemen we hier.

Voldoende uitdaging

Je hebt contact met je leidinggevende over of je voldoende ruimte en uitdaging ervaart om jezelf te ontwikkelen. En je mag ook input geven op je takenpakket. Wanneer je geen energie hebt om dingen te veranderen, is de kans groot dat je behoefte hebt aan meer uitdaging.

Focus op het werk

Wanneer je voor de klas staat, ben je er ook echt voor de leerlingen. Je hebt belangstelling voor ze en brengt ze graag een stapje verder in hun ontwikkeling. Voel je deze belangstelling niet (meer) en is elke afleiding welkom? Dan zit je in alarmfase 1!

Energiek naar huis

Na een dag werken, ga je lekker aan de slag met wat je graag doet. Je voelt je geïnspireerd en opgeladen. Natuurlijk ben je weleens moe, maar dan heb je er ook een tevreden gevoel bij. Ben je uitgeblust of gefrustreerd als je thuiskomt? Opletten geblazen!

Lekker in je vel

Je hebt zin om aan de dag te beginnen. Je weet wat er op het programma staat en hebt je voldoende voorbereid. Geen zin om naar je werk te gaan of heb je regelmatig lichamelijke klachten? Dan staat het risico van een burn-out misschien wel om de hoek. Tijd voor actie!

Tijd voor verandering?

Herken je jezelf in de negatieve signalen hierboven? Kom eens lang voor een vrijblijvend gesprek bij Het Onderwijs Domein. We denken graag mee over jouw kansen en mogelijkheden en hebben verschillende programma’s om je weer goed op de rit te krijgen.

Pin It on Pinterest

Share This