1. Home
  2. Actueel
  3. Blog
  4. Tips voor meer werkplezier

Tips voor meer werkplezier

Natuurlijk willen de meesten van ons altijd alles uit het leven halen. Dit uitgangspunt is misschien nog wel het lastigste om los te laten in de zoektocht naar meer energie in jouw leven. Want de allerbelangrijkste tip om je energieker te voelen in je leven, is keuzes maken! Is het echt zo simpel? Ja, eigenlijk wel. Dit zijn de belangrijkste tips die je helpen in die modus te komen.

Tip 1: Focus op het nu

Zorg ervoor dat je tijdens het werk ook inderdaad werkt aan wat nu gedaan moet worden. Planningen en plannen maken is heel nuttig maar beperk de tijd die je daaraan besteed. Eigenlijk weet iedereen wel wat er op een bepaalde dag gedaan moet worden. Zet deze punten (en beperk je tot 6!) op een briefje of waar dan ook en begin bovenaan. Ga ze ook niet proberen opnieuw te ordenen want dan verlies je energie in het proces en kom je later tot actie en creëer je onrust in je hoofd. Streep af wat klaar is en je zult zien: je bent sneller klaar! Komen er tussendoor gedachten op over dingen die ook nog moeten gebeuren? Noteer deze voor later.

Tip 2: Laat ruimte in je agenda

Van 8 tot 5 aan de slag kan een doel zijn. Tot rust komen in de pauze of tussen afspraken door geeft veel meer voldoening en creëert een gevoel van rust en ruimte. Als een collega een vraag heeft of een rondje wil lopen in de pauze, heb je daar dan tijd voor en in die tijd laad je weer op.

Tip 3: Ruim op

Zorg voor overzicht. Met een bureau of werkomgeving waar allerlei papieren liggen of briefjes met aantekeningen of andere zaken die op een bepaald moment moeten gebeuren, verlies je energie. Al die dingen vragen steeds als je oog erop valt, een stukje van je aandacht en dus energie. Maak een lijst van alles wat daar ligt dat moet worden gedaan en gooi weg wat je toch nooit gaat doen. Jij bepaalt. En communiceer wat je niet gaat doen naar je collega’s als dit nodig is.

Tip 4: Ontwikkel jezelf

Als je op de automatische piloot voor de klas staat, is het tijd om je te laten inspireren. Dat is gymnastiek voor je hersenen en dat geeft weer energie. En je studenten profiteren mee van je nieuwe aanpak of interessante verhalen.

Tip 5: Spreek je waardering uit

Iedereen vindt het fijn een compliment te krijgen. Een compliment kleurt de lucht en geeft energie. En denk hier klein. Gewoon een ‘fijn dat je dat hebt opgepakt’ of een ‘mooi verslag was dat’ kan iemands dag een mooiere kleur geven. En met complimenten is het als olievlekken: ze breiden vanzelf uit!

Pin It on Pinterest

Share This