1. Home
  2. Archief
  3. ‘Made by’ de onderwijsprofessional

‘Made by’ de onderwijsprofessional

De Zomer is officieel begonnen. De ochtendwake wordt luid ingezongen door het vele aanwezige leven rond om je heen. Ondertussen ben je druk bezig met de laatste loodjes zodat je alles nog kan afronden voor de vakantie en alvast een start kan maken voor het nieuwe schooljaar.

En dan eindelijk, de zomervakantie. Voor veel onderwijsprofessionals is het de afsluiting van een zeer bewogen schooljaar met veel werkdruk, stress maar natuurlijk ook met veel werkplezier. Werkplezier omdat die ene student uiteindelijk geslaagd is, omdat dat ene project toch een mooi succes is geworden en… omdat vele studenten mede dank zij jouw inspanningen toch de eindstreep hebben behaald.

Dankzij jou. Dat lees je goed, dankzij jou! Daar staan we eigenlijk veel te weinig bij stil. Weet je dat iedere onderwijsprofessional een dienend leider is? Een leider die met grote verantwoordelijkheid vele studenten zicht geeft op hun toekomst en mogelijkheden in de maatschappij. Het grootste compliment voor een onderwijsprofessional is dan ook dat zijn studenten vertrouwen krijgen in hun toekomst. Het vertrouwen dat zij het waard zijn om voor te vechten en dat zij er toe doen. Dat zij hun eigen weg mogen volgen en daarmee de wereld een stukje beter durven te maken.

Jij als onderwijsprofessional speelt een zeer belangrijke rol in onze maatschappij. Zonder jullie drijven vele jongeren af van de huidige maatschappij en kunnen de niet-verplicht schoolgaande oudere studenten zich niet ontwikkelen.

Jij bent dus heel erg belangrijk! Jij, de onderwijsprofessional, de steunpilaar voor ieders toekomst! Wellicht heb je wel de nieuwe premier van Nederland in de klas zitten of een toekomstige arts voor Artsen zonder Grenzen of misschien zit die ene student in jouw klas die later iemands leven redt of liefdevol verantwoordelijk zorg draagt voor anderen in zijn of haar nabije omgeving. Onderwijsprofessionals hebben een zeer belangrijke rol in de vorming van studenten. Wij mogen daar met zijn allen veel vaker bij stil staan. Sta daar eens bij stil als de wekker morgen gaat. De vorming van karakters, persoonlijkheden en vaardigheden die allemaal samenkomen in 1 individu! Mede ‘Made bij’ de onderwijsprofessional.

Maar nu terug naar jezelf! Het hele schooljaar de ballen in de lucht moeten houden. Strakke en vaak onmogelijke planningen moeten naleven. Maar…het is je dit jaar weer gelukt! Nu het moment van rust, ruimte en vooral vakantie vieren. Proost! Je hebt het meer dan verdiend. En ik ben benieuwd: wat betekent werkplezier voor jou? Tegen welke persoonlijke uitdagingen loop jij tegenaan? En nog belangrijker.. Om goed te kunnen zorgen voor anderen moet je minstens zo goed voor jezelf zorgen.

Het antwoord op deze vragen is voor iedereen anders. Werkplezier is maatwerk. Persoonlijke ontwikkeling past ook niet in een doosje: het is een verlengstuk van jouw talent.

Bij Het Onderwijs Domein staat de mens centraal, jij als persoon. De mens is een bron van vaardigheden, competenties en energie. En daar dragen wij graag aan bij. Dat doen we met kennissessies, interim-management en contractovername. Ook hebben wij diverse trajecten waarmee jij jouw werkplezier kan vergroten. We vertellen je daar graag over! 

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe!

Maurice van Bokhoven

Pin It on Pinterest

Share This