1. Home
  2. Archief
  3. Het is weer voorbij die mooie zomer(vakantie)…

Het is weer voorbij die mooie zomer(vakantie)…

De scholen zijn weer begonnen en voor de vele onderwijsprofessionals is het een uitdaging om iedereen weer in het schoolritme te krijgen. Inclusief jezelf!

Je bent natuurlijk al druk bezig met alle voorbereidingen en de eerste besprekingen zitten er op. Na 6 weken te hebben doorgebracht zonder de verplichtingen van school is het weer even terugschakelen naar het dagelijks ritme. Terug naar de structuur van regels, processen en alle verrassingen die studenten keer op keer weten te brengen. De dynamiek binnen het onderwijs gaat niet alleen over rozen. De vele uitdagingen onderweg vragen veel van je vitaliteit en flexibiliteit. En mensen zijn in de basis gewoontedieren. Ruim 40% van ons gedrag wordt bepaald door je dagelijkse dosis van gewoontes. Tijdens de vakantie heb je je dagen compleet anders kunnen indelen en nu mag je je weer in het schoolritme storten. Dat ritme weer oppakken, is al een uitdaging op zich met alle verrassingen die op je pad komen.

Vitaliteit en werkplezier staan ook dit schooljaar weer op de agenda. Tussen alle uitdagingen door is het belangrijk ook tijd voor jezelf te pakken! Hoe beleef jij jouw werkplezier? Begin dit schooljaar goed en laat je inspireren tijdens onze sessie ‘Duurzaam inzetbaar zijn en blijven! op ‘donderdag 10 oktober 2019. Schrijf je nu in en kom beleven hoe je de regie kan houden over je eigen werkplezier. Deelname is kosteloos.

Maurice, Ageeth, Herre en Jolanda

Pin It on Pinterest

Share This