1. Home
  2. Archief
  3. Blog: Innovatie in het onderwijs

Blog: Innovatie in het onderwijs

In deze bijzondere en ongekende periode sturen wij jullie graag een warme groet en tips voor jullie dagelijkse leven. Allereerst deel ik met jullie mijn grote zorg rondom het coronavirus. Het brengt veel verdriet en gezondheidsproblemen bij velen die wij liefhebben. Iedereen wordt geraakt door het virus. Helaas is niemand uitgezonderd. Werk, zorg, inkomen, je bedrijf: alles staat onder hoogspanning. De zorg is ongelofelijk druk met het verzorgen van patiënten en een deel van de reguliere zorg moet ook nog ‘gewoon’ doorgaan. Het onderwijs past zich in een stroomversnelling aan om zo goed mogelijk onlineonderwijs te bieden. Het voortbestaan van veel bedrijven staat onder hoogspanning en baanzekerheid is ‘baanonzekerheid’ op dit moment. We leven en ervaren het Corona-tijdperk waarvan nog onbekend is hoe lang het nog gaat duren. Een bizarre tijd waarin iedereen zoveel mogelijk thuis probeert te werken en gezond te blijven.

Het concept ‘lesgeven’ is in een ander licht komen te staan. Het gaat niet meer om ‘er zijn’ maar ‘erbij zijn’ of nog concreter: inloggen! Voor het Corona-tijdperk probeerden we onze kinderen zoveel mogelijk bij het beeldscherm weg te houden en nu moeten zij ‘zo lang mogelijk’ online. We zitten in een totaal andere wereld! Wennen was het zeker en ongelofelijk knap en bijzonder hoe snel docenten en onderwijsondersteuners zich hebben aangepast. Een groot compliment voor iedereen in het onderwijs wat ook een groot landelijk applaus verdient.

Kent u die spreuk nog van de bomen en het bos? Zo ervaren wij van Het Onderwijs Domein deze afgelopen twee weken. De scholen gingen dicht en iedereen ging aan de slag met afstandsonderwijs. Geweldig natuurlijk! Maar wat zijn nu eigenlijk de regels? Wat zijn goede voorbeelden? En hoe motiveren we leerlingen om mee te gaan in deze verandering? We hebben wat voorbeelden verzameld uit dit nieuwe onderwijstijdperk. Want met deze nieuwsbrief willen we je ondersteunen in deze ongebruikelijk en bijzondere periode. Natuurlijk staan we uiteraard voor je klaar als je vragen hebt omtrent werknemers waar je op termijn afstand van gaat nemen of andere technische vragen omtrent ontslag, contractovername en duurzame inzetbaarheid. Vooral in deze tijd waarin de spanningen toenemen omdat er veel (andere) competenties worden gevraagd van onderwijsprofessionals.

We wensen iedereen heel veel sterkte, creativiteit en veerkracht, maar bovenal gezondheid voor jullie en je dierbaren.

Maurice van Bokhoven

Pin It on Pinterest

Share This