1. Home
  2. Actueel
  3. Blog
  4. Als het jasje niet meer past

Als het jasje niet meer past

“Dan koop je toch gewoon een nieuwe?”

Tja, daar sta je dan op zaterdag, in een veel te drukke winkelstraat, op jacht naar een nieuwe jas! Vol goede moed ga je op ‘jasselectiegesprek’ bij iedere mogelijke winkel.

Werk kan soms net zijn als een jas, op een gegeven moment past deze gewoon niet meer. Hij past niet bij hoe jij jezelf ziet, bij je principes of je bent hem simpelweg ontgroeid. En dan?

Werk is geen statisch gegeven. En jij bent dat al helemaal niet. Het kan dus voorkomen dat jij en je werk niet langer matchen, ook al ging het jaren goed en paste je werk je vroeger als je lievelingsjas. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld uit je werk bent gegroeid. Je bent op zoek naar meer uitdaging of hebt het gevoel dat er meer uit te halen valt maar je werk biedt daar niet de gelegenheid tot of is er niet op ingericht. Het kan ook zijn dat juist je werkomgeving enorm verandert maar jij je daar niet meer comfortabel bij voelt. En het kan ook zo zijn dat je op een gegeven moment iets anders wilt dan wat je een tijd hebt gedaan. Bijvoorbeeld omdat je erachter komt dat er al die tijd behoeftes waren die je professioneel hebt weten te negeren maar die zich niet meer laten wegdrukken… Redenen genoeg om op zoek te gaan naar een nieuwe jas!

Maurice van Bokhoven

Pin It on Pinterest

Share This