Gastlessen
 1. Home
 2. Werkgevers
 3. Gastlessen

Haal de praktijk in huis

Al onze gastlessen hebben één ding gemeen: ze worden gegeven door een zeer bevlogen en inspirerende expert ‘uit het veld’. Deze praktische manier van onderwijs geven is een krachtig middel om studenten de boodschap op een andere manier te laten ontvangen. En dat motiveert! Onze professionals brengen inspiratie en motivatie voor de studenten en zij zijn immers onze toekomst. Om deze nieuwe generatie zo goed mogelijk voor te bereiden op hun loopbaan, hebben wij diverse gastlessen ontwikkeld.

Uit de praktijk voor het onderwijs

Het onderwijs is één van de belangrijkste steunpilaren van onze samenleving. Het is de plek waar onze kinderen, jongeren en volwassenen dagelijks gevormd en voorbereid worden om hun plek in te nemen in de samenleving. Vanuit onze betrokkenheid bij de samenleving is Het Onderwijs Domein ontstaan. We komen zelf uit het onderwijs en willen op verschillende manieren bijdragen aan de toekomst van iedereen binnen de onderwijssector. Een van die manieren is het verzorgen van gastlessen voor MBO- en HBO-studenten.

Interactief en gericht op duurzame inzetbaarheid

Onze gastlessen zijn interactief, inspireren en motiveren. Na afloop hebben de studenten zicht op wat zij zelf kunnen doen om duurzaam inzetbaar te worden en blijven. Oftewel: ervoor te zorgen dat ze op die plek komen waar ze zich thuis voelen en die voldoende uitdaging biedt. Het Onderwijs Domein heeft veel kennis en ervaring op het terrein van duurzame inzetbaarheid en dat willen wij graag delen.

Meer weten of interesse?

U kunt ons bellen op 030 208 1002 of ons contactformulier invullen.

  AANBOD GASTLESSEN

  • Waarvoor ben jij in de wieg gelegd? Maak kennis met onze methodiek op het gebied van talenten, duurzame inzetbaarheid en kwaliteit.
  • Duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Hoe vergaat het jou straks op de arbeidsmarkt? Wat wordt er van je verwacht als stagiaire/werknemer en hoe bereid je je daarop voor?
  • Hoe leer ik van nature? Wat is je persoonlijke leervoorkeur en hoe kun je dit in jouw (werk)omgeving creëren?
  • Communicatie en gedrag. Communicatie is de brug naar de ander: LSD – Luisteren Samenvatten Doorvragen en natuurlijk feedback geven en ontvangen, de dramadriehoek en de winnaarsdriehoek.
  • Pesten en gepest worden: hoe signaleer je het en wat kun je doen?
  • Onderwerpen gebaseerd op het gedachtegoed van Stephen Covey.
  • Genderdiversiteit op school en op de werkvloer: alles mag, maar niet bij mij.

  VOOR MBO EN HBO

  De gastlessen zijn geschikt voor studenten binnen het MBO (niveau 3 en 4) en HBO en voor de opleidingen Personeel en organisatie/ HRM, Maatschappelijke/sociale dienstverlening/ SPH en Pedagogiek.

  Meer informatie?

  1 + 15 =

  Contractovername

  Duurzaam Inzetbaarheidstraject

  Share This