1. Home
  2. Actueel
  3. Blog
  4. Van Lockdown naar Countdown: fijne feestdagen!!

Van Lockdown naar Countdown: fijne feestdagen!!

20 dec 2020

2020 is het jaar van Home Sweet Home. Het lockdownjaar. Nog even en dit bijzondere jaar zal worden vereeuwigd in de geschiedenisboeken. Het jaar van de digitale verbondenheid om kennis te maken en kennis te delen. Nog even en we zitten samen aan ons digitale kerstdiner en kijken online naar het vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Het is ook een jaar van enorme creativiteit en het creëren van mogelijkheden. Dat we creatief zijn dat is wel gebleken….

Uit eten

Ik ben laatst nog met mijn vrouw uit eten geweest… Uit eten via de McDrive van McDonalds. Om onze supervrolijke en enthousiaste kinderen even te ontvluchten gaan we samen, gewapend met de iPad, naar de McDrive van McDonalds. Daar bestellen wij 2x een Big Mac groot voordeelmenu met fritessaus om samen het kuipje saus te delen waarin we onze Franse frietjes dopen. Met op het dashboard onze iPad uitgestald, kijken we samen onze favoriete Netflix serie. We hebben allebei natuurlijk een milkshake besteld. Mijn vrouw een milkshake aardbei en ik een milkshake vanille en die wisselen we af tijdens de serie.

Na een goed nagesprek op de parkeerplaats over de aflevering verzamelen we ons afval en rijden we met open raam naar de afvalcontainer en dumpen we samen symbolisch onze fooi om daarna weer samen huiswaarts te rijden. Naar de dynamiek van ons mooie gezin, onze kinderen die braaf samen een broodje eten aan de keukentafel. Eenmaal binnen, onze jassen uit, vragen onze kinderen, ‘kunnen we voor jullie ook een broodje smeren?’. Wij antwoorden in koor: “Nee hoor lieverds, dat hoeft niet, we zijn net uit eten geweest en naar de film!”

Verbondenheid

Het jaar 2020 heeft vele gezichten. Maar laten we ondanks de vele problemen en uitdagingen proberen dit jaar met zijn allen mooi af te sluiten. Met verbondenheid, zorg en liefde voor elkaar. Want één ding heb ik wel geleerd dit jaar; we hebben elkaar hard nodig, nu en in de nabije toekomst. Ook al moesten we elkaar loslaten, elkaar vasthouden heeft nog nooit eerder zo’n concrete betekenis gehad als nu! Met het vaccin in het vooruitzicht kunnen we weer voorzichtig denken aan de toekomst. Een toekomst met idealen, dromen en wensen. Laten we ook in 2021 elkaar niet vergeten.

Er komt een tijd dat we tegen onze kinderen, kleinkinderen en achter-kleinkinderen de verhalen van 2020 vertellen. Laten we van 2020 vooral onthouden wat belangrijk is… Voor mij persoonlijk is verbondenheid het woord dat eruit springt. Met verbondenheid maken we graag een start in het nieuwe jaar.

Live Webinar

Op 28 januari 2021 houden wij ons eerste live webinar over contractovername en talent met speciale gasten van De Haagse Hogeschool. Verdere details maken we binnenkort bekend met een uitnodiging.

Kerstflix

En onze plannen met de kerst? Wij gaan met zijn allen uit eten, dit keer bij de Burger King! Met twee auto’s, de kinderen in de auto voor en wij erachter. Wat de kinderen gaan eten, mogen ze helemaal zelf beslissen maar wij, wij bestellen die overheerlijke Big King XXL burger met natuurlijk een salade. En terwijl wij met volle teugen samen zitten te genieten van onze burgers en salade, kijken we op onze iPad het slot van onze favoriete Netflix serie. Zodat we volgend jaar een nieuwe serie kunnen beginnen.

2021

Proost iedereen op het nieuwe jaar en dat iedereen zijn weg mag blijven vinden in verbondenheid en in de verbinding met elkaar. Want als we iets wel hebben geleerd dit jaar… we kunnen niet zonder elkaar..

Geniet met volle teugen van je familie en dierbaren en tot volgend jaar!

Proost!

Maurice van Bokhoven

Share This