1. Home
  2. Actueel
  3. Blog
  4. Stilstaande rollercoaster..
Stilstaande roller coaster

Stilstaande rollercoaster..

23 jun 2021

Ons dagelijks leven was een rollercoaster, gevangen in de tijd… Moeten rennen naar het één, vliegen naar het andere, doorpakken omdat het moet, niet stilstaan omdat het niet kan en vooral doorgaan omdat dat.. eigenlijk heel normaal is. En dan ineens, ineens dan sta je stil. Stilstaan in het “nieuwe normaal”. Bewegen is denken geworden en met 10 vingers probeer je je wereld te verruimen en de wereld van studenten te verrijken.

De w-w-w- wereld

De vierkante meters van je leefoppervlak is je wereld geworden. Je wereld van wonen, werken en werkplezier… de w-w-w- wereld verbonden met het internet! Terwijl wij met zijn allen deels nog stilstaan is het einde van de maatregelingen in zicht. Terugkijkend op het schooljaar kunnen we denk ik wel stellen dat het voor velen niet een eenvoudig jaar is geweest. Niet voor jou, al werkend in het onderwijs en zeker niet voor de studenten die het hard nodig hebben om in een sociaal ritme te kunnen bewegen. Met afgestompte sociale creativiteit en de weinig dynamische gebeurtenissen zijn we allen onderweg naar de eindfase van het schooljaar. Maar ook onderweg naar het einde van alle maatregelingen. Het einde van het “nieuwe normaal” is in zicht! En dat betekent dat we weer vooruit kunnen kijken, inzichten mogen ontvangen en kunnen bewegen in vrijheid waar spontaan zijn niet meer aan regels is verbonden. Kunnen doen waarvoor je gemaakt bent!

Werkplezier is heel eenvoudig

De definitie werkplezier is duidelijk niet gebonden aan regels die beperkend zijn in bewegen. Wat betekent werkplezier dan wel? Werkplezier is eigenlijk heel eenvoudig. Werkplezier is dat je met plezier en energie aan je werkdag begint, dat er een beroep wordt gedaan op je kwaliteiten en dat je gezamenlijk met je collega’s een doel hebt waarvoor je vanuit eigen regie de verantwoordelijkheid hebt. Wanneer ga jij met plezier naar je werk en kom je voldaan thuis? Sterker nog, als je terugkomt van vakantie, wat zorgt ervoor dat jij vol met energie weer graag aan het werk gaat?

De regie over je eigen werkplezier

Werkplezier beleef je door te mogen zijn wie je bent en te kunnen ontwikkelen doordat je de mogelijkheid krijgt of kan creëren. Wil jij ook de eigen regie over je werkplezier of wil je meer informatie over de mogelijkheden bij Het Onderwijs Domein? Je bent van harte welkom om contact op te nemen; info@hetonderwijsdomein.nl of bel 030 208 1002.

Share This